Quantox Technology

Заеднички успех

Успехот на нашите клиенти е наш успех.
Подобрување и зајакнување - се стремиме да ги надминеме очекувањата што носат вредност на сцената.

Црвена ѕвезда

ФК Црвена ѕвезда е еден од најпознатите и најуспешните фудбалски тимови во Југоисточна Европа.

Тимот имаше мобилна апликација за своите поддржувачи, но оттаму одлучија дека е време за сосема нов едношалтерски систем за обожавателите. Тука настапивме ние, планиравме, размислувавме, истражувавме и на крајот направивме список со функции кои се најважни за обожавателите на клубот, како што се објавување слики или видеа на профилите на социјалните мрежи, квиз за тестирање на знаењето на обожавателите и многу други. Врз основа на тоа, создадовме нова апликација која беше прва на листата на најдобрите бесплатни спортски апликации на Play Store. По успешното пуштање во употреба, продолживме да ја подобруваме апликацијата слушајќи и читајќи повратни информации од обожавателите. Оттогаш, работиме на бројни подобрувања, но и на нови интересни функции.

Користени технологии:

iOS (Swift, CoreData, Facebook iOS SDK, Google Sign in SDK, Google Analytics, Alamofire, SwiftyJSON, Parse Push, Fabric Crashlytics, SDWebImage, IDMPhotoBrowser, PKHUD, SwiftDate, Localize-Swift, Whisper, PinpointKit)

Android (Kotlin, Facebook SDK for Android, Fresco, OkHttp, Fabric Crashlytics, Parse Push, Zxing, Android Target Tooltip, AppIntro, Android Upload Service, Android Segmented Control)

PHP, Laravel, Redis, Vuejs, Firebase, MySQL, Sendgrid, Twilio

Catena Media

Catena Media е една од најбрзорастечките компании во светот за поттикнување интерес кај потенцијални клиенти.

Со тоа, потребата за програмери за нивните проекти е на највисоко можно ниво и кога не беа повеќе во можност да ги задоволат потребите за развивање софтвер, тие ни се обратија за надворешна помош. Поради тоа што имаме поширока мрежа и многу квалитетни програмери кои кодираат на различни програмски јазици, ние им обезбедивме неколку тимови кои сега ја одржуваат постоечката веб-платформа, постојано ја подобруваат и вклучуваат нови функционалности и најнови технологии.

Користени технологии:

PHP, HTML/CSS, Java Script, Redis, MySQL

Belgrade Logo

Винча

Уникатен проект на иницијатива на локалната власт на Белград за предлог за софтверско решение за управување со и следење во реално време на одлагањето на отпадот.

Софтверот е примарно наменет за градското претпријатие за управување со и одлагање отпад Градска чистоќа, но и за десет други претпријатија кои управуваат со различни видови отпад.

Главната цел е да се овозможи возилата наполнети со различни видови отпад да го најават своето пристигнување во најголемиот центар за управување со отпад Винча, да го идентификуваат видот на отпад кој го носат, масата на товарот и така натаму. Исто така, развивме и мобилна апликација за Android преку која возачите може да скенираат QR-код, за Винча и/или други ентитети да можат да ги следат во реално време преку GPS.

Користени технологии:

PHP, React, Android